6 kişilik
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağ ince bulgur
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
4-5 adet taze soğan
2 adet domates
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
Dereotu
Kırmızıbiber,
Karabiber
Kekik
Nane
Tuz
Haşlanmış lahana yaprakları
Mercimeği üzerini çok az gecece! kadar su ile haşlayın. Daha sonn ocaktan (biraz sulu kalmalı) alın İçine bulguru ilave edin ve üzerin kapatıp bulgurları şişmeye bırakın. Ayrı bir yerde sebzeleri küçük doğ rayıp, maydanoz ve yeşil soğanı in ce kıyarak malzemeye karıştırırı Bulgurlu malzeme ile salça ve baha ratları da ekleyin. Tuzunu ayarla yın. İyice karıştırıp, haşlanmış laha na yaprakları ile servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi: Jerry James Stone Yazıldığı: 2 Ocak 2019 Kategori Snac...

-
Püşürük çorbası ya da püşürük aşı Van mutfağına ait nefis bir çorba. En temel iki malzemesi yeşil mercimek ve et olan bu çorba tam bir prot...
-
Arkeobotanik Açıdan Mercimek Mercimek dünyanın en eski kültüre alınan bitkilerinden biridir. Yapılan arkeobotanik çalışmalar mercimeği...
-
İrinti** Çorbası (Konya, Malatya): Nohut, fasulye, siyah mercimek birlikte haşlanır. Bulgurun irisi ilave edilir. Tavaya yağ koyulup, un kav...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder