200 gr. ıspanak kökü
yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı haşlanmış mercimek
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı llimon suyu
Tuz
Yarım su bardağı sıcak su
1.Yemeklik doğranmış soğani orta ateste iki dakika margarin ile soteleyin.
2.Doğaranmış havuç ve biberi ekleyip iki dakika daha sotelemeye devam edin.
3.Salçaları ekleyip salça kokusunu kaybedene kadar bir kaç dakika boyunca çevirmeye devam edin.
4.Haşlamiş oldugunuz nohut ve yesil mercimeği ekleyin.
5.Ispanak kökünü, sıcak suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak 10 – 15 dakika pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi: Jerry James Stone Yazıldığı: 2 Ocak 2019 Kategori Snac...

-
Püşürük çorbası ya da püşürük aşı Van mutfağına ait nefis bir çorba. En temel iki malzemesi yeşil mercimek ve et olan bu çorba tam bir prot...
-
Arkeobotanik Açıdan Mercimek Mercimek dünyanın en eski kültüre alınan bitkilerinden biridir. Yapılan arkeobotanik çalışmalar mercimeği...
-
İrinti** Çorbası (Konya, Malatya): Nohut, fasulye, siyah mercimek birlikte haşlanır. Bulgurun irisi ilave edilir. Tavaya yağ koyulup, un kav...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder