24 Temmuz 2020 Cuma

ANTEP MERCİMEKLİ ISPANAK KÖKÜ

200 gr. ıspanak kökü
yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı haşlanmış mercimek
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı biber salça
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı llimon suyu
Tuz
Yarım su bardağı sıcak su

1.Yemeklik doğranmış soğani orta ateste iki dakika margarin ile soteleyin.
2.Doğaranmış havuç ve biberi ekleyip iki dakika daha sotelemeye devam edin.
3.Salçaları ekleyip salça kokusunu kaybedene kadar bir kaç dakika boyunca çevirmeye devam edin.
4.Haşlamiş oldugunuz nohut ve yesil mercimeği ekleyin.
5.Ispanak kökünü, sıcak suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak 10 – 15 dakika pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...