Tahsin Altın
Sivrihisar Folkloru
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı mercimek
4 su bardağı et suyu
2-3 adet yeşil sivri biber
2 iri domates
125 gr. Tereyağı
Tuz
Karabiber
Tavada tereyağı eritilirken üzerine iri doğranmış biber + rendelenmiş domates ile hafif çevrilir. Bulgur ilavesi ile hafif kavrulur + üzerine kaynamış et suyu + haşlanmış mercimek konur. Bulgur pişesiye ocakta bırakılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi: Jerry James Stone Yazıldığı: 2 Ocak 2019 Kategori Snac...

-
Püşürük çorbası ya da püşürük aşı Van mutfağına ait nefis bir çorba. En temel iki malzemesi yeşil mercimek ve et olan bu çorba tam bir prot...
-
Arkeobotanik Açıdan Mercimek Mercimek dünyanın en eski kültüre alınan bitkilerinden biridir. Yapılan arkeobotanik çalışmalar mercimeği...
-
İrinti** Çorbası (Konya, Malatya): Nohut, fasulye, siyah mercimek birlikte haşlanır. Bulgurun irisi ilave edilir. Tavaya yağ koyulup, un kav...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder