23 Temmuz 2020 Perşembe

ESKİŞEHİR MERCİMEKLİ BULGUR AŞI

Tahsin Altın
Sivrihisar Folkloru


2 su bardağı bulgur
1 su bardağı mercimek
4 su bardağı et suyu
2-3 adet yeşil sivri biber
2 iri domates
125 gr. Tereyağı
Tuz
Karabiber

Tavada tereyağı eritilirken üzerine iri doğranmış biber + rendelenmiş domates ile hafif çevrilir. Bulgur ilavesi ile hafif kavrulur + üzerine kaynamış et suyu + haşlanmış mercimek konur. Bulgur pişesiye ocakta bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...