24 Temmuz 2020 Cuma

HATAY ADESİYE / MERCİMEKLİ SARI KABAK

Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


MALZEMELER
1 baş sarımsak
Tuz
2 kg. sarı kabak (Kış Kabağı)
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet soğan

YAPILIŞI
Kabaklar soyulur. Küp şeklinde doğranıp kaynamakta olan suya atılarak yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Bir kaseye alınarak üzerine haşlanmış mercimekler eklenir ve karıştırılır. Bir tavaya zeytinyağı konulup ısıtılır. içine doğranmış soğan, sarımsak ve tuz eklenerek sarartıldıktan sonra kabakların üzerine dökülerek servis edilir.

MERSİN MERCİMEKLİ KABAK
1 su bardağı yeşil mercimek
5 kabak
2 orta boy soğan
1.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı domates salça
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
4 diş sarımsak
3-4 çorba kaşığı limon suyu
Tuz

1. Mercimeği akşamdan ıslatın. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Kabakları temizleyip iri küpler halinde doğrayın.
2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Mercimek ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca kabakları ekleyip 30 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın.
3. Sarımsakları soyup ezin. Limon suyu ve sarımsağı bir kapta karıştırıp yemeğe ilave edin. Tencereyi ocaktan alıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...