Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
1 su bardagı kırmızı mercimek
Yarım su bardagı pirinç
2 yemek kaşıgı yemeklik yağ (tereyagı)
1 tatlı kasıgı kırmızıbiber
Tuz
Bir tencereye 1 su bardagı mercimek yıkandıktan sonra konur. Üzerine 2 su bardagı su konarak pisirilir. Çorbanın biraz daha kırmızı görünmesi için az salça, az suda eritildikten sonra çorbaya katılır.
Mercimekler eriyince üzerine çorba kıvamına gelene dek sıcak su konur ve kaynatılır. Tuz atılır. Yüzüne çıkan ve “kef” denilen köpükler bir kepçeyle sürekli olarak alınır.
Yarım su bardagı pirinç yıkandıktan sonra kaynayan tencereye alınır ve pirinçler erime kıvamına gelene dek pisirilir.
Bir tavaya 2 yemek kasıgı tereyagı alınarak kızdırılır. Üzerine 1 tatlı kasıgı kırmızıbiber konarak kavrulur, ocaktan indirilen çorbanın yüzüne yakılır.
Not: İstenirse 1 numarada tuz atılırken, kıska denilen soganlardan 7-8 tânesi soyularak tencereye alınır ve çorbayla birlikte pisirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi: Jerry James Stone Yazıldığı: 2 Ocak 2019 Kategori Snac...

-
Püşürük çorbası ya da püşürük aşı Van mutfağına ait nefis bir çorba. En temel iki malzemesi yeşil mercimek ve et olan bu çorba tam bir prot...
-
Arkeobotanik Açıdan Mercimek Mercimek dünyanın en eski kültüre alınan bitkilerinden biridir. Yapılan arkeobotanik çalışmalar mercimeği...
-
İrinti** Çorbası (Konya, Malatya): Nohut, fasulye, siyah mercimek birlikte haşlanır. Bulgurun irisi ilave edilir. Tavaya yağ koyulup, un kav...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder