Mercimekli Tarhana Çorbası - Ankara
Mercimekli Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir?
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 150 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı salca
- 4 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- Nane
- Tuz
Mercimekli Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
Yağ eritilir, salca konur. Üzerine haşlanmış mercimek ilave edildikten sonra hafifçe kavrulur, su katılır, nane serpilir. Su ılımaya başladığında tarhana konularak kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra dövülmüş sarımsak çok az sulandırılarak ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak ocaktan alınıp servis yapılır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder