MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış yarma
1 baş soğan
4 kaşık un
1 yemek kaşığı salça
tuz,pul biber
YAPILIŞI
Yağı derin bir tencerede kızdırın ve kıyılmış soğanları kavurun. Salçayı ilave edin karıştırın. Haşlanmış yarma ve mercimeği ilave edin. Diğer taraftan 4 kaşık unu 1 su bardağı suyla elde veya mikserde çırpın. Kaynamakta olan malzemenin üzerine dökerek kısık ateşte kaynatın. Üzerine Dargın serperek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi: Jerry James Stone Yazıldığı: 2 Ocak 2019 Kategori Snac...

-
Püşürük çorbası ya da püşürük aşı Van mutfağına ait nefis bir çorba. En temel iki malzemesi yeşil mercimek ve et olan bu çorba tam bir prot...
-
Arkeobotanik Açıdan Mercimek Mercimek dünyanın en eski kültüre alınan bitkilerinden biridir. Yapılan arkeobotanik çalışmalar mercimeği...
-
İrinti** Çorbası (Konya, Malatya): Nohut, fasulye, siyah mercimek birlikte haşlanır. Bulgurun irisi ilave edilir. Tavaya yağ koyulup, un kav...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder