22 Temmuz 2020 Çarşamba

AĞRI ERİŞTE MERCİMEK

Erişte
Önceden ev hazırlanıp kesilen erişte ve mercimek ile yapılır. Erişte ve mercimeği bir tencerede haşlayıp suyu süzülür. Tencerenin dibine patatesler yerleştirilir. üzerine suyu süzülen erişte ve mercimekler ilave edilir. En sn hepsinin üzerine kızdırılmış yağ dökülür. Patatesler kızarana dek pişirilir ve ters çevrilerek servis edilir.
u
ERİŞTE (AĞRI)

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Evde kesilen erişte ve yeşil mercimekle hazırlanır. Önceden haşlanan yeşil mercimek, erişteyle kaynatılıp süzüldükten sonra yağlanmış tencerenin tabanına patates dizilir, üzerine mercimekli karışım konur. Son olarak üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir ve patatesler kırmızı renk alıncaya kadar pişirilir. Ters çerilip servis edilen bu yemek, kimi zaman patates yerine lavaş ekmeği ile de yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...