Alperen Kayserili
Öncelikle yeşil mercimek iyice haşlanır.
Ardından, başka bir tencerede yağda kavrulan soğanlar ve kıyma şeklindeki etler mercimek üzerine eklenir ve bir müddet kavrulur.
Bundan sonra, biraz un, su ve sarımsak eklenerek kaynatılması sağlanır.
Son olarak küçük küçük doğranmış olan ekmekler, yemeğin üzerine dökülerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi: Jerry James Stone Yazıldığı: 2 Ocak 2019 Kategori Snac...

-
Püşürük çorbası ya da püşürük aşı Van mutfağına ait nefis bir çorba. En temel iki malzemesi yeşil mercimek ve et olan bu çorba tam bir prot...
-
Arkeobotanik Açıdan Mercimek Mercimek dünyanın en eski kültüre alınan bitkilerinden biridir. Yapılan arkeobotanik çalışmalar mercimeği...
-
İrinti** Çorbası (Konya, Malatya): Nohut, fasulye, siyah mercimek birlikte haşlanır. Bulgurun irisi ilave edilir. Tavaya yağ koyulup, un kav...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder