24 Temmuz 2020 Cuma

DİYARBAKIR BELLUH MERCİMEKLİ KÖFTE

Belluh (Mercimekli Köfte) - Diyarbakır

Malzemeler:
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5su bardağı köftelik bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 5-6 adet yeşil soğan Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates Tuz,pul biber, karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş kişniş
Yapılışı:
  • Mercimek yıkanıp bir kaşık yağ konularak kavrulur.
  • Üzerine 4-5 su bardağı sıcak su verilerek koyu çorba kıvamında pişirilir.
  • Pişen mercimek ateşten alınır,bulgur ve tuz ilave edilerek ağzı kapatılır.
  • Kuru soğan ufak ufak doğranıp yağda kavrulur.
  • Domates ve biber salçası ile pul biber katılarak sos hazırlanır. (İstenirse 1 adet domates rendelenip sosla pişirilebilir.)
  • Yeşil soğan ile maydanoz yıkanıp doğranır.
  • Yumuşayan bulgura önce soğan sosu daha sonrada yeşillikler ile baharat katılarak yoğrulur.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Arzu edilirse salçalar katılmadan sadece pul biberle renklendirilip açık renk hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...