Belluh (Mercimekli Köfte) - Diyarbakır
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5su bardağı köftelik bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 5-6 adet yeşil soğan Maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates Tuz,pul biber, karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dövülmüş kişniş
Yapılışı:
- Mercimek yıkanıp bir kaşık yağ konularak kavrulur.
- Üzerine 4-5 su bardağı sıcak su verilerek koyu çorba kıvamında pişirilir.
- Pişen mercimek ateşten alınır,bulgur ve tuz ilave edilerek ağzı kapatılır.
- Kuru soğan ufak ufak doğranıp yağda kavrulur.
- Domates ve biber salçası ile pul biber katılarak sos hazırlanır. (İstenirse 1 adet domates rendelenip sosla pişirilebilir.)
- Yeşil soğan ile maydanoz yıkanıp doğranır.
- Yumuşayan bulgura önce soğan sosu daha sonrada yeşillikler ile baharat katılarak yoğrulur.
- Sıcak servis yapılır.
- Arzu edilirse salçalar katılmadan sadece pul biberle renklendirilip açık renk hazırlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder