23 Temmuz 2020 Perşembe

ERZİNCAN MERCİMEKLİ ÇILBIR (YUMURTA DEĞİL)

1-2 adet kuru soğan
2 kaşık kıyma
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 kaşık salça
1 kaşık yağ
Tuz
Eğin ekmeği

Mercimekler önceden haşlanıp süzülür. Kıyma biraz yağ ile suyunu salıp çekince Tuzu ve salçası konur.
Mercimeği ilave edilir. Bir miktarda sıcak su akıtılarak kaynamaya bırakılır. Daha önceden tabaklara doğranmış olan Eğin ekmeklerinin üzerine servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...