1-2 adet kuru soğan
2 kaşık kıyma
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 kaşık salça
1 kaşık yağ
Tuz
Eğin ekmeği
Mercimekler önceden haşlanıp süzülür. Kıyma biraz yağ ile suyunu salıp çekince Tuzu ve salçası konur.
Mercimeği ilave edilir. Bir miktarda sıcak su akıtılarak kaynamaya bırakılır. Daha önceden tabaklara doğranmış olan Eğin ekmeklerinin üzerine servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi: Jerry James Stone Yazıldığı: 2 Ocak 2019 Kategori Snac...

-
Püşürük çorbası ya da püşürük aşı Van mutfağına ait nefis bir çorba. En temel iki malzemesi yeşil mercimek ve et olan bu çorba tam bir prot...
-
Arkeobotanik Açıdan Mercimek Mercimek dünyanın en eski kültüre alınan bitkilerinden biridir. Yapılan arkeobotanik çalışmalar mercimeği...
-
İrinti** Çorbası (Konya, Malatya): Nohut, fasulye, siyah mercimek birlikte haşlanır. Bulgurun irisi ilave edilir. Tavaya yağ koyulup, un kav...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder