21 Temmuz 2020 Salı

PİLAV İÇİ MERCİMEK

https://yemek.com/tarif/mercimekli-soganli-pilav/ | Mercimekli Soğanlı Piav Tarifi
Eve misafir mi gelecek, akşama acilen doyurucu bir yemek mi yapılması gerekiyor? Ya da sulu yemek yancısı olmadan mı kaldı? Tüm bu sorunlarda imdat çağrısına yetişebilecek en nefis yemeklerin başında gelir bulgur pilavı. Pirinç pilavına nazaran kalorisi bir tık daha az, doyuruculuğu, besleyiciliği daha çok olan bulgur, ister yeşil mercimekli, ister bol domatesli halleriyle çıkıyor karşımıza. Ama ne yalan söyleyelim, mercimekli bulgur pilavının lezzeti hep bir başka. Bu kez farklı bir pişirme tarzı denedik ve içerisine mis gibi sotelenmiş mantar ve soğan ilave ettik. Tadına doyulmaz bir hal aldı. Onun bu haline sizin de hayran kalacağınızdan eminiz. Denemek için doğru mutfağa!
 KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 10 dakika PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika

 Malzemeler
1 su bardağıpilavlık bulgur 1/2 su bardağıyeşil mercimek 3 yemek kaşığıtereyağı 2 su bardağısu 1 adetkırmızı soğan 2 dişsarımsak 150 grammantar 1 tatlı kaşığıtuz 1 çay kaşığıkarabiber Mercimekli Soğanlı Pilav Tarifinin Püf Noktası Pilavınızı mutlaka oda sıcaklığında demlenmeye bırakın. Ardından sebzelerini ilave edin.
 Mercimekli Soğanlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanın kabuklarını soyarak işe başlayın. Kabuklarını soyduğunuz soğanın yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Mantarların sap kısımlarını çıkarın. Onları da yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları ezin. Mercimek ve bulguru güzelce yıkayın ve tel süzgeç üzerinde fazla sularını süzdürün. Öncesinde mercimeği üzerini 2 parmak su geçecek bir şekilde haşlanmaya bırakın. Yaklaşık 30 dakika kadar haşlayın, ardından suyunu süzüp kenara alın. Pilav tenceresinin içerisine bulguru alın ve hafifçe yağda kavurun ve mercimekleri de ekledikten sonra üzerine suyunu koyun. Bu sırada tuzunu ilave edin. Bulgur ve yeşil mercimek yumuşayana ve suyunu çekene kadar kapağı kapalı bir biçimde kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Ayrı bir tavanın içerisine tereyağı, ezdiğiniz sarımsakları ve doğranmış kırmızı soğanları atın, sotelemeye başlayın. Üzerine mantarları da ilave edin. Sebzeler sotelenince ocaktan alın. Sotelenmiş sebzeleri, demlenmiş pilavın üzerine ekleyin. Karabiberini de atıp güzelce karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun. Mercimekli Soğanlı Pilav Tarifinin Servis Önerisi Üzerini incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...