Çatal Çorba

Malzemeler: 1.5 çay bardağı yeşil mercimek, 2 çay bardağı yarma, 7 su bardağı su, 1 adet orta boy soğan, 100 gr. kıyma, 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz, pul biber, nane.
Yapılışı: Önce mercimekler yumuşamaya başlayınca yarma ilave edilerek haşlanır. Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur. Mercimek ve yarmaya katılır suyu ilave edilip 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirilir. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber dökülür. Servis yapılır.
Yapılışı: Önce mercimekler yumuşamaya başlayınca yarma ilave edilerek haşlanır. Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur. Mercimek ve yarmaya katılır suyu ilave edilip 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirilir. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber dökülür. Servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder