23 Temmuz 2020 Perşembe

AMASYA ÇATAL ÇORBA - YARMALI

Çatal Çorba
Amasya'ya gittiğinizde tatmanız gereken lezzetler
Malzemeler: 1.5 çay bardağı yeşil mercimek, 2 çay bardağı yarma, 7 su bardağı su, 1 adet orta boy soğan, 100 gr. kıyma, 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz, pul biber, nane.
Yapılışı: Önce mercimekler yumuşamaya başlayınca yarma ilave edilerek haşlanır. Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur. Mercimek ve yarmaya katılır suyu ilave edilip 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirilir. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber dökülür. Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...