23 Temmuz 2020 Perşembe

BİLECİK BOZÜYÜK MERCİMEKLİ MANTI


Mercimekli Bozüyük Mantısı (Bilecik)

7 Çorba Kaşığı Haşlanmış Mercimek
İsteğe Bağlı Su
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un

Hamuru için unu, yumurtayı, tuzu ve suyu bir kapta hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım. Hamuru 3 bezeye ayırıp her birini teker teker açalım. Açılan hamurları küçük kare parçalar halinde keselim. Hamur parçalarına mercimeği koyarak mantı şeklinde katlayalım. Mantıları tepsiye dizerek fırında pişmeye bırakalım. Pişen mantıların üzerine su ve tuz ilave edip servise hazır hale getirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...