23 Temmuz 2020 Perşembe

DENİZLİ BULDAN SARMISAKLI YOĞURTLU MERCİMEK ÇORBASI

Yard. Doç. Dr. Ramazan GÖKÇE

Yeşil ve kırmızı mercimeklerin çorbası yapılmakta olup özellikle yeşil mercimegin kabugu çıkartılmadan yapılan çorbası daha degerlidir. Bunu için mercimek yıkanıp haslanır ve teryagı, sogan, kırmızı toz biber ile yaglanır. Su ilave edilerek bir tasım kaynatılır. Öte yandan süzme yogurt ezilerek sarımsaklanır ve servis esnasında bu sarımsaklı yoğurt çorbaya ilave edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...