Yard. Doç. Dr. Ramazan GÖKÇE
Yeşil ve kırmızı mercimeklerin çorbası yapılmakta olup özellikle yeşil mercimegin kabugu çıkartılmadan yapılan çorbası daha degerlidir. Bunu için mercimek yıkanıp haslanır ve teryagı, sogan, kırmızı toz biber ile yaglanır. Su ilave edilerek bir tasım kaynatılır. Öte yandan süzme yogurt ezilerek sarımsaklanır ve servis esnasında bu sarımsaklı yoğurt çorbaya ilave edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi: Jerry James Stone Yazıldığı: 2 Ocak 2019 Kategori Snac...

-
Püşürük çorbası ya da püşürük aşı Van mutfağına ait nefis bir çorba. En temel iki malzemesi yeşil mercimek ve et olan bu çorba tam bir prot...
-
Arkeobotanik Açıdan Mercimek Mercimek dünyanın en eski kültüre alınan bitkilerinden biridir. Yapılan arkeobotanik çalışmalar mercimeği...
-
İrinti** Çorbası (Konya, Malatya): Nohut, fasulye, siyah mercimek birlikte haşlanır. Bulgurun irisi ilave edilir. Tavaya yağ koyulup, un kav...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder