23 Temmuz 2020 Perşembe

AFYON SAKALA ÇARPAN

Sakala Çarpan Çorba
Amasya'ya gittiğinizde tatmanız gereken lezzetler
Malzemeler: 1 su bardağı mercimek, 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı erişte, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet soğan, nane ve pul biber.
Yapılışı: Yağda soğan kavrulur. Un katılarak karıştırılır. Nane, tuz ve pul biber konulur. Su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya önceden pişmiş mercimek ile erişteler ilave edilir. Sıcak servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...