
Mercimekli Sini Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı un
iç harcı için
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 su bardağı su
- 1 küp Knorr et suyu bulyon
Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağında kızdırılmış nane, kırmızı toz biber
Mercimekli Sini Mantısı Tarifi Yapılışı
Mercimekli sini mantısı için ilk olarak mantı hamurunu hazırlayalım.
- Bunun için yoğurma kabına yumurta ve ılık suyu alalım.
- Yavaş yavaş un ekleyerek çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayalım.
- Bardak boyutuna göre değişebilir ancak yaklaşık 3 su bardağı un yeterli oluyor. Hazır olan mantı hamurunun üzerini örterek dinlenmeye bırakalım.
- İç harcı için 1 su bardağı yeşil mercimeği güzelce yıkadıktan sonra yumuşayana kadar haşlayalım, çok pişip dağılmasına izin vermeyelim. Suyunu süzerek bir kenara alalım.
- Uygun bir tavada sıvı yağda ince ince doğranmış soğanı 2 dk kadar soteleyelim.
- Daha sonra yeşil mercimekleri ve kırmızı toz biber ile karabiberi ekleyip karıştıralım. Hazır olan iç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu 2 beze olacak şekilde bölelim.
- Bezelerden bir tanesini un yardımı ile ince bir şekilde açalım.
- Açtığımız hamuru yaklaşık 4 cm boyutunda olacak şekilde kare kare keselim.
- İç harcımızdan hamurlara yerleştirerek fotoğraflarda gösterdiğimiz şekilde kapatalım ve yağlanmış tepsiye sıra sıra dizelim.
- 42 cm’lik bir tepsi bu hamur için tam geldi.
- Tüm hamuru bu şekilde şekillendirdikten sonra mantılarımızı önceden ısıttığımız 190 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Çok kızarmasına gerek yok hafif pembeleşmesi yeterli.
- Mantımız pişerken sosu için uygun bir kapta tereyağını eritelim, salçayı ekleyerek kavuralım.
- Daha sonra suyu ve lezzet katmak için 1 küp Knorr etsuyu bulyonu ilave ederek bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım.
- Hafif pembeleşen mantıları fırından alarak üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim.
- Fırının derecesini 120 dereceye düşürerek mantımızı tekrar fırına sürelim. 10 dakika kadar suyunu çekene kadar fırında bekletelim.
- Suyunu çeken mantıları fırından aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırdığımız nane ve kırmızı tozbiberi gezdirelim.
Muhteşem sunumu ve lezzeti ile sini mantımız servise hazır :) Mantı severlerin mutlaka deneyeceğini düşündüğüm bir mantı tarifi dilerseniz kıymalı iç harç ile de yapabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder