23 Temmuz 2020 Perşembe

AMASYA İBİK ÇORBASI

Kesme Hamur Çobrası (İbik Çorbası)
Amasya'ya gittiğinizde tatmanız gereken lezzetler
Hamuru için: 1 su bardağı un, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, alabildiği kadar su. Ayrıca 1 su bardağı yeşil mercimek, 2 su bardağı süzme yoğurt, un, yumurta, tuz ve su ilavesiyle özlü katı bir hamur yapılır. Yapılışı: Dinlendirilerek altına ve üstüne un serpilir ve oklavayla açılır. Üzerine un serpilerek hamur oklavaya sarılır. Oklavanın boyu istikametinde ikiye yarılır. Böylece bütün katlar kesilmiş olur. Daha sonra hamur aynı paralelde boyuna yarım santim şeritler halinde kesilir. Tekrar enine yarım santim kalınlığında kesilir. Hamurun fazla unu elekte elenir. Mercimek yıkanır ve altı su bardağı suyla haşlanır haşlandıktan sonra hamur ilave edilir. Hamur piştikten sonra özelenmiş yoğurt alıştırılarak çorbaya eklenir. Bir tavada nane tereyağında kızdırılarak üzerine dökülüp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...