1 çay bardağı yeşil mercimek
2 çay bardağı ince bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yeşil mercimeğin üzerine 3 su bardağı su konur ve yumuşayana kadar haşlanır. Sonra aynı suyun üzerine bulgur katılır ve az ateşte 5 dakika pişirlir. Karışımın soğuması için tepsiye boşaltılır. Bu arada ince kıyılmış soğan yağda kavrulur, salça, pul biber ve tuz katılır. Bulgurlu karışımın üzerine eklenir. Yaklaşık 10 dakika kadar yoğrulur. Sonra ince kıyılmış soğan ve maydanoz eklenir. Kısa süre daha yoğurduktan sonra çiğ köfte gibi sıkılarak şekil verilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK
GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi: Jerry James Stone Yazıldığı: 2 Ocak 2019 Kategori Snac...

-
Püşürük çorbası ya da püşürük aşı Van mutfağına ait nefis bir çorba. En temel iki malzemesi yeşil mercimek ve et olan bu çorba tam bir prot...
-
Arkeobotanik Açıdan Mercimek Mercimek dünyanın en eski kültüre alınan bitkilerinden biridir. Yapılan arkeobotanik çalışmalar mercimeği...
-
İrinti** Çorbası (Konya, Malatya): Nohut, fasulye, siyah mercimek birlikte haşlanır. Bulgurun irisi ilave edilir. Tavaya yağ koyulup, un kav...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder