23 Temmuz 2020 Perşembe

AMASYA USULÜ MERCİMEKLİ SARMA

mercimekli dolma,yeşil mercimekli dolma,dolma
Yarım kilogram mercimek
500 gram kemikli et
4 adet soğan
1 su bardağı yarma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı bulgur
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı isot
Sıvı yağ
Tuz
Pul biber (Arzuya göre)
Sosu için:

1 adet soğan
1,5 yemek kaşığı salça
 Sıvı yağ
mercimekli dolma,yeşil mercimekli dolma,dolma
Amasya usulü mercimekli dolma tarifi
Yapılışı:
Mercimek, yarma, nohut ve bulguru sıcak suya koyarak bekletiyoruz.( Suyu çekene kadar) Yemeklik soyulan 4 soğan sıvı yağda  kavuruyoruz. Bu sırada suyunu çeken nohut, mercimek, yarma ve bulgura, arzuya göre pul biber, nane ve isot ekleyip karıştırıyoruz. Yağda kavrulan soğan ve 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçasını da ekleyerek sarmamızın içini karıştırıyoruz. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve dere otunu da malzemelerimize ekliyoruz.

İç harç hazır olunca malzememizi yaprakla ince ve uzun bir şekilde sararak, içine kemikli dana eti yerleştirdiğimiz tencereye diziyoruz. Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyerek yemeğimizi pişirmeye başlayabiliriz. Sarmaların üzerine dökeceğimiz sos için ise 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve salçayı ile sıvı yağda kavuruyoruz. Mercimekli yaprak sarmalar pişmek üzereyken sosumuz üzerine dökülerek bir süre daha pişirilir. Yemeğimizin piştiği tencere servis tabağına ters çevrilerek etler üste gelecek şekilde sunum da yapabilirsiniz.

Not:Kemikli et kullanmadan da dolmayı hazırlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...