21 Temmuz 2020 Salı

PATATESLİ ERİŞTE PİLAVI

https://yemek.com/tarif/patatesli-eriste-pilavi/ | Patatesli Erişte Pilavı Tarifi
Hep bütçeleri zorlayacaklar yemekler mi şık ve lezzetli olur? Tabii ki hayır! 6 kişilik, oldukça doyurucu ve görüntüsüyle ağız sulandıran, iştah açan bir tarifimiz var: Patatesli erişte pilavı! Kişi başı 1,05 TL'ye mal edeceğiniz, bu ekonomik tarifimiz, size vakitten de kazandıracak kadar da pratik bir tarif. Erişte ile protein yönünden zengin yeşil mercimek ayrı ayrı pişip aynı kasede buluşuyor, altın sarısı kızarmış halka patatesler tencereye diziliyor. Üzerine erişteli karışımı koyup 15 dakika nar gibi kızarıyor ve sevenleriyle buluşuyor

 KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 10 dakika PİŞİRME SÜRESİ 25 dakika

Malzemeler
500 gramerişte veya ev yapımı kesme hamur 2 tatlı kaşığıtuz 2 su bardağıyeşil mercimek(haşlanmış) 1 çay kaşığıkarabiber 3 adetpatates(halka kesilmiş, kızartılmış) 3 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı Üzeri İçin: 1 yemek kaşığıçırpılmış yoğurt

Patatesli Erişte Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Erişteleri, 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte kaynayan suda yaklaşık 10 dakika pişirin ve suyunu süzdürün. Yeşil mercimekleri haşlayın. Haşlanan mercimekler ile pişen eriştelerin bir kasede birleştirin. Tuzunu kontrol ettikten sonra karabiberini de ekleyin. Halka kesilmiş patatesleri kızmış sıvı yağda kızartın. Geniş ve yayvan bir pilav tenceresine kızarttığınız patatesleri yanlarına da gelecek şekilde dizin. Üzerine erişte- yeşil mercimek karışımının tamamını koyun ve spatula yardımıyla yayın. Eritilmiş tereyağını üzerine yayıp, kapağını kapatıp kısık ateşte kontrollü olarak 25 dakika pişirin. Piştikten sonra pilavı büyük bir tabak veya tahta üzerine ters çevirerek sunuma hazırlayın. Servis ederken arzuya göre çırpılmış yoğurt ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK

GEVREK KAVRULMUŞ MERCİMEK TARİF Eser Sahibi:  Jerry James Stone Yazıldığı:  2 Ocak 2019 Kategori Snac...